Берлін та Анкара хочуть залучити НАТО до боротьби з перевізниками мігрантів

Понеділок, 8 лютого 2016, 19:26

Німеччина і Туреччина хочуть залучити НАТО до боротьби з нелегальними перевізниками біженців в Егейському морі та до патрулювання турецького узбережжя.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель в понеділок, 8 лютого, після зустрічі з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами Меркель, на зустрічі міністрів оборони країн-членів Альянсу цього тижня повинні обговорити, "якою мірою НАТО може допомогти в контролі за ситуацією на морі та надати підтримку Frontex і турецькій береговій охороні".

Меркель також заявила про спільні дії німецьких та турецьких правоохоронців, спрямовані на боротьбу з нелегальними перетинами кордону в Туреччині.

Буде продовжено і співпрацю між країнами щодо виявлення мереж контрабандистів, які займаються переправленням біженців до Європи. Окрім того, необхідно перевірити можливості координації дій турецької берегової охорони та агентства Frontex в акваторії Егейського моря між Туреччиною і Грецією, зазначила Меркель.

Нагадаємо, раніше Анкара погодилася допомогти Євросоюзу зупинити потік шукачів притулку в обмін на фінансову підтримку в три мільярди євро, спрощення візового режиму та відновлення переговорів про вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: