Венеціанська комісія почала перевірку нових польських законів

Понеділок, 8 лютого 2016, 21:02

Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо в понеділок зустрівся з президентом Польщі Анджеєм Дудою щоб обговорити рішення про обрання нових членів Конституційного трибуналу.

Про це повідомляє The News.pl.

"Це була дуже добра, ґрунтовна розмова між двома юристами", сказав речник президентської канцелярії Марек Магєрковський.

За його словами, розмова була неформальною і з ініціативи Дуди.

"Голова Венеціанської комісії дуже цікавився думкою президента з приводу дискусій і дебатів, які тривають в країні протягом кількох місяців" - сказав він.

Експерти Венеціанки прибули в Польщу на прохання глави МЗС Вітольда Ващиковського. За словами Букіккіо, висновки експертів не матимуть обов’язкового характеру.

Протягом дводенного візиту до Польщі експерти проведуть зустрічі з представниками польського міністерства юстиції, конституційного трибуналу, верховного суду, національної судової ради та членами парламенту.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вирішив звернутися до Венеціанської комісії з тим, щоб отримати її оцінку законодавчих змін щодо Конституційного суду Польщі.

Єврокомісія розпочала безпрецедентне розслідування спірних реформ конституційного суду та посилення контролю за суспільними ЗМІ в Польщі минулого місяця. Як заявляв віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, після ґрунтовної дискусії "було вирішено провести попередню оцінку в рамках процедури щодо дотримання принципів правової держави". У Варшаві відкидають звинувачення, на думку глави польського уряду Беати Шидло, закони відповідають стандартам ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: