У Сирії повстанці атакували позиції урядових військ - ЗМІ

Четвер, 10 березня 2016, 12:42

Кілька загонів сирійських опозиційних груп здійснили атаки на позиції урядових військ у провінції Хама.

Про це повідомляє Reuters.

Цей напад повстанців став найбільшим з часу проголошення перемирʼя два тижні тому.

Наразі про атаки надходять суперечливі дані.

Так, за інформацією Центру моніторингу за дотриманням прав людини у Сирії, атака повстанців не була вдалою, принаймні 20 нападників загинули. При цьому, за даними Центру, більшість нападників становили ісламісти, серед них були також й іноземні найманці.

За словами Фареса Аль-Бауша, керівника Північної дивізії так званої Вільної сирійської армії, напад було здійснено "місцевими групами".

Він також підкреслив, що цей напад було здійснено у відповідь на порушення режиму припинення вогню з боку урядових військ, а також повідомив про те, дві позиції військ Асада були захоплені повстанцями.

Водночас сирійське державне телебачення повідомило, що атака була здійснена бійцями "Фронту ан-Нусра", який повʼязують з Аль-Каїдою. За інформацією державного ЗМІ, атака була невдалою і при цьому загинуло до 70 нападників.

Нагадаємо, 12 лютого під час переговорів контактної групи по Сирії в Мюнхені було досягнуто домовленості про припинення бойових дій в країні через тиждень, але реального припинення вогню не відбулося. 

Водночас Сполучені Штати Америки та Російська Федерація оприлюднили спільну заяву щодо припинення вогню в Сирії із 27 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: