Лінкявічюс: не всі країни ЄС мають однакове прочитання Мінських угод

Вівторок, 15 березня 2016, 09:22

У Євросоюзі немає єдності в питанні прочитання умов Мінських угод.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс в інтерв’ю виданню Euractiv.

"Важливо не змішувати питання. Тому що деякі буквально читають Мінські угоди і вважають, що можна приймати рішення про децентралізацію, з інших політичних питань, а потім буде деескалація. Але в реальному житті цього досягти не можна" - зазначив міністр.

Він наголосив, що необхідне реальне покращення ситуації в сфері безпеки, "і ті, хто хочуть бачити прогрес, повинні зрозуміти це".

"Росіяни говорять: спершу рішення, а потім деескалація, що звучить дивно, на мій погляд. Як українці можуть приймати рішення без будь-якої перспективи поліпшення? Як вибори в Луганську і Донецьку пройдуть без присутності України? Я не кажу вже про спостерігачів ОБСЄ, про ЗМІ, про політичні партії", - сказав Лінкявічюс.

Він наголосив, що вибори мають проводитися тільки після поліпшення ситуації на Донбасі і встановлення українського контролю над Донбасом.

"Це виглядає логічно, але така точка зору поділяється не всіма. Ми повинні бути дуже жорсткими у вимозі реалізації Мінська – але не тільки його букви, а й духу і здорового глузду", - підкреслив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.