АП: Меркель та Олланд підтримують збереження санкцій до виконання Мінська

Четвер, 17 березня 2016, 16:46

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд  підтвердили, що санкції ЄС проти Росії будуть збереженні до повного виконання Москвою мінських домовленостей.

Про це вони заявили під час зустрічі в Брюсселі з президентом України Петром Порошенком, йдеться в повідомленні на сайті адміністрації президента.

Як повідомляє АП, Меркель та Олланд висловили занепокоєння погіршенням безпекової ситуації на Донбасі та підкреслили важливість імплементації мінських домовленостей.

"Співрозмовники наголосили на важливості припинення вогню, відведенні російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянок українсько-російського кордону", - йдеться в повідомленні.

"Лідери також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до українського законодавства і принципів ОБСЄ за умови забезпечення безпекового компоненту", - говориться в заяві.

Окрім того, лідери Франції та Німеччини закликали негайно звільнити і повернути до України українського пілота Надію Савченко, яку незаконно утримують у російській в’язниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: