Росія розмістить новітні ракетні комплекси на Курильських островах

П'ятниця, 25 березня 2016, 13:04

Міністерство оборони РФ проводить переозброєння своїх військ на Курильських островах, в рамках якого на спірних територіях будуть розміщені новітні ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон", а також безпілотники нового покоління.

Про це сьогодні повідомив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, повідомляє "РИА Новости".

"Проводиться планове переозброєння з'єднань і військових частин на Курильських островах. У поточному році тут будуть розміщені берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон", безпілотні літальні апарати нового покоління "Елерон-3", – сказав Шойгу.

Агентсво нагадує, що протягом останніх років Міноборони РФ проводить на Курилах активне військове будівництво.

Як відомо, Курили є предметом давнього територіального спору Росії та Японії – Токіо претендує на острови Курильської гряди Ітуруп, Кунашир, Шикотан і архіпелагу Хабомаї, посилаючись на двосторонній Трактат про торгівлю і кордони 1855 року.

Варто нагадати, що повернення островів Японія виставила як умову для укладення мирного договору з Росією, який після закінчення Другої світової війни так і не був підписаний.

Москва наполягає на тому, що Південні Курили увійшли до складу СРСР за результатами війни і російський суверенітет над ними не підлягає сумніву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: