Біженці знайшли альтернативні маршрути в'їзду до Європи - ЗМІ

Понеділок, 28 березня 2016, 10:15

Після закриття так званого "балканського маршруту" (через Македонію, Сербію і Хорватію в Австрію і держави Північної Європи) біженці знайшли альтернативні шляхи проникнення в Європу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Мігранти починають свій шлях з порту Анталія на півдні Туреччини, із Мерсини в районі кордону з Сирією або з Афін в центральній Греції. Після чого мігранти на риболовецьких та невеликих торгових судах перетинають Середземне море і потрапляють в Італію. Вартість переправи коливається від 3 до 5 тисяч євро.

При цьому деякі біженці з Греції намагаються проникнути в Албанію, звідки також морем добираються до Італії або продовжують рух на північ Європи на автомобілях.

Причому сухопутний кордон між Грецією та Албанією подолати значно складніше, ніж морський між цими країнами та Італією через гірський характеру місцевості.

До того ж подальше просування через територію Чорногорії та Боснії і Герцеговини на північ Європи утруднене через міни, які залишилися в землі з часів громадянської війни в 1990-х роках. Ще один альтернативний маршрут йде через Болгарію.

Звідти мігранти намагаються потрапити в Румунію чи Сербію. Проте в Румунії природною перешкодою для подальшого просування стають Карпати, а кордони Сербії з ЄС перебувають під пильним контролем. Таким чином, численні біженці в результаті осідають в Болгарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: