ЄС у березні продовжить санкції проти 149 громадян РФ – ЗМІ

Четвер, 3 березня 2016, 09:54

Євросоюз має намір продовжити санкції проти 149 фізичних і 37 юридичних осіб РФ, термін дії яких закінчується у березні цього року.

Як повідомляє The Wall Street Journal, відповідне рішення про санкції, які були запроваджені у 2014 р. через агресію проти України, буде ухвалене 15 березня 2016 року.

За інформацією видання, питання обговорювалося на рівні високопоставлених представників країн ЄС, і вони домовились про продовження цих санкцій ще на півроку.

Останній раз ці заходи продовжувались у вересні минулого року, також строком на півроку.

Також джерела видання відзначають, що на рік буде продовжено заморожування коштів 16-17 осіб, яких ЄС вважає причетними до корупції при колишньому президенті України Вікторі Януковичі.

Наразі більш дискусійним є питання щодо продовження економічних обмежувальних заходів стосовно Росії, термін дії яких закінчується в липні.

У березні питання економічної взаємодії з Росією обговорять міністри закордонних справ ЄС.

"Ознакою мінливих настроїв в Брюсселі є те, що глава єврокомісії Жан-Клод Юнкер розмірковує про можливість поїздки в червні на Санкт-Петербурзький міжнародний економічний форум", - відзначає видання.

Раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама підписав офіційне повідомлення про продовження надзвичайних заходів, впроваджених через події в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.