Олланд попередив Британію про наслідки виходу з ЄС

П'ятниця, 4 березня 2016, 08:46

Президент Франції Франсуа Олланд хоче, щоб Велика Британія залишилася в ЄС і попередив про наслідки для імміграції та економіки.

Про це повідомляє ВВС.

Французький міністр Еммануель Макрон раніше припустив, що його країна може припинити прикордонний контроль у Кале, пропускаючи мігрантів до Британії.

На питання, чи дійсно Франція може так вчинити, Олланд сказав: "Я не хочу вас лякати, я просто хочу сказати правду - будуть наслідки".

"Будуть наслідки, якщо Велика Британія покине ЄС, будуть наслідки у багатьох сферах, у фінансовій торгівлі, в економічному розвитку між нашими країнами. Це не означає, що все буде знищено, я не хочу прогнозувати катастрофічних сценаріїв, але будуть наслідки", - сказав Олланд.

Нагадаємо, напередодні уряд Сполученого Королівства опублікував доповідь, в якій вказано, що Британія буде слабшою, вийшовши зі складу Європейського Союзу.

Раніше повідомлялося, що за останніми опитуваннями за вихід Великої Британії з ЄС готові проголосувати 52% британців.

Варто додати, що в понеділок розпочалися роботи з демонтажу частини табору мігрантів в Кале, які намагаються потрапити до Британії, відомого як "джунглі".

Там досі одночасно проживали декілька тисяч мігрантів, які час від часу робили спробу штурму тунелю під Ла-Маншем, намагаючись потрапити до Британії.

Минулого тижня французький суд схвалив рішення місцевої влади щодо демонтажу частини табору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: