Європа не повинна зачиняти двері для України - держсекретар президента Польщі

П'ятниця, 4 березня 2016, 19:17

Європа не повинна зачиняти двері для України, яка зробила свій європейський вибір.

Про це заявив державний секретар президента Польщі Кшиштоф Щерський під час зустрічі консультаційних комітетів при президентах Польщі та України, що відбулася у Варшаві 4 березня, передає "Польське радіо".

Щерський підкреслив, що Польща послідовно виступає за повернення міжнародного ладу в Україні, і що без миру на українській землі не можна говорити про мир у світі.

"Без відновлення дії міжнародного права в Україні, тобто без повернення до стану повної територіальної цілісності України, і тут маю на увазі не тільки Донбас, а й Крим, немає гарантій миру в Європі. Тому польська сторона послідовно буде підтримувати повернення міжнародного ладу в Україні, треба закінчити період порушення міжнародного права на Сході", – сказав держсекретар.

Щерський також наголосив, що Польща надалі підтримує європейську інтеграцію України:.

"Польща є адвокатом європейського вибору України. Ми хочемо, аби на Україну, настільки швидко, як це можливо, був розповсюджений безвізовий режим. Це відповідає стратегічному вибору України; Україна є європейською країною, і її вибір був цілком свідомим, Європа не може зачиняти для Києва свої двері", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда закликав НАТО пильно відстежувати ситуацію в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: