В турецькому опозиційному ЗМІ запроваджена зовнішня адміністрація

Вівторок, 8 березня 2016, 13:02

В Стамбулі суд ухвалив рішення про запровадження зовнішньої адміністрації в опозиційній інформаційній агенції Cihan, яка пов’язана з опозиційною газетою Zaman.

Про це повідомляє державне інформагентство Anadolu.

Повідомляється, що 7 березня, стамбульський суд призначив для агенції того ж керуючого, що і у випадку з Zaman, де тимчасова адміністрація була запроваджена раніше.

Як відомо, Zaman і Cihan Є частиною медіаконцерну Feza Gazetecilik, який, у свою чергу, близький до ісламського проповідника Фетхуллаху Гюлена, який проживає в США.

Раніше Гюлен вважався союзником нинішнього президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, проте потім вони стали суперниками.

Як повідомлялося, турецький поліцейський спецназ в суботу обстріляв пластиковими кулями і застосував сльозогінний газ для розгону протестувальників, які зібралися біля редакції опозиційної газети Zaman.

4 березня турецький суд ухвалив рішення, згідно із яким в медіахолдингу, якому належить газета, була призначена зовнішня адміністрація.

У п’ятницю ввечері на захист газети зібралися кілька тисяч прихильників, проти яких поліція застосувала водомети та сльозогінний газ.

Zaman є однією з найбільших турецьких газет, її тираж становить 650 тисяч примірників.

Медіахолдинг Feza пов'язують рухом "Хізмет", духовним лідером якого є Фетуллах Гюлен, який проживає в США.

В грудні 2014 року головний редактор Zaman і ще кілька журналістів і керівників ЗМІ були затримані через зв'язки з Гюленом.

На думку президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, Гюлен прагне повалити чинний уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: