Українці Португалії розпочали безстрокову акцію на підтримку Савченко

Фото
Середа, 9 березня 2016, 07:55

Українці Португалії розпочали безстрокову акцію під посольством Росії в Лісабоні з вимогою негайного звільнення Надії Савченко.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Першим днем, у який місцева влада дозволила мітинг, стало 8 березня. Ініціатори твердять, що акція під російським посольством "тепер буде повторюватись кожного дня, скільки триватиме голодування Надії".

Українські громадські організації в Португалії також звернулися з листами до президента та міністра закордонних справ Португальської Республіки з проханням їхнього термінового втручання в процес визволення Надії Савченко з нелегального ув’язнення в Росії.

 

9 березня, крім російського посольства, організатори планують поширити акцію також на площу Don Pedro IV (площа Россіу) в туристичному центрі Лісабона.

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.

При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Напередодні у ряді українських та європейських міст пройшли акції на її підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: