У Македонії протестувальники розгромили канцелярію президента

Фото
Четвер, 14 квітня 2016, 08:06

У Македонії протестувальники, незадоволені рішенням президента Георге Іванова припинити кримінальне переслідування посадових осіб, пов'язаних зі скандалом навколо прослуховування, штурмували і розграбували один з офісів президента.

Про це повідомляє балканська служба Радіо Свобода.

Демонстранти 13 квітня розбіли вікна в одному з офісів у центрі Скоп'є, який іноді використовується президентом Івановим, вдерлися до кімнат і вчинили там погром.

Протестувальники також розбили вікна і зіткнулися з поліцією в міністерстві юстиції, що знаходиться неподалік, в той час як інша група демонстрантів зіткнулися з поліцією на барикадах, які були зведені навколо будівлі парламенту.

 
 
 

Як повідомляє balkan insight, після штурму президентського офісу було затримано 12 осіб.

Крім того, повідомляється, що під час сутичнок було поранено журналіста.

Раніше повідомлялося, що президент Македонії Георге Іванов підписав указ про помилування політиків, замішаних у великому корупційному скандалі, який спровокував політичну кризу в країні. Це рішення викликало незадоволення опозиції та чиновників ЄС.

В лютому 2015 року лідер македонської опозиції Зоран Заєв оприлюднив записи розмов низки міністрів, з яких, серед іншого, випливає, що результати парламентських виборів в країні в квітні 2014 року були сфальсифіковані, а також, що представники влади покривають якесь вбивство.

Уряд Македонії заперечує звинувачення на свою адресу і звинувачує Заєва в прагненні дестабілізувати балканську націю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.