США розглядають запит ОАЕ про військову підтримку кампанії в Ємені - ЗМІ

П'ятниця, 15 квітня 2016, 17:03

Сполучені Штати розглядають запит Об'єднаних Арабських Еміратів щодо військової підтримки у новій наступальній операції в Ємені проти найбільшої терористичної групи, пов’язаної із "Аль-Каїдою".

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформацію американських чиновників.

Підтримка військової операції ОАЕ в Перській затоці дозволить адміністрації президента Барака Обами нанести удар по групі, яка планувала збити американські авіалайнери і взяла на себе відповідальність за торішні нападу на офіс журналу "Charlie Hebdo" в Парижі.

"Аль-Каїда на Аравійському півострові" (АКАП) скористалася хаосом громадянської війни в Ємені для створення потужної організації, яка тепер управляє частиною країни.

ОАЕ просить США допомагати із медичною евакуацією та військовими пошуками в рамках широкого запиту до американських військово-повітряних сил, розвідки та сил матеріально-технічного забезпечення.

ОАЕ грає ключову роль в очолюваній Саудівською Аравією коаліції по боротьбі з повстанцями-хуситами в Ємені, які знаходяться в союзі з Іраном.

Білий дім і Пентагон відмовилися коментувати інформацію. Урядові чиновники в ОАЕ не відповіли на прохання про коментар.

Запит ОАЕ надійшов напередодні запланованої поїздки Обами наступного тижня на саміт керівників країн Перської затоки в Саудівській Аравії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: