Заява BBC: таблоїди перекрутили зміст фільму про MH17, він не свідчить про вину України

оновлено
Понеділок, 25 квітня 2016, 16:53

Британська медіа-корпорація BBC в понеділок поширила заяву щодо публікації британських ЗМІ про фільм "Хто збив MH17".

В ній компанія заявляє про перекручення даних про фільм.

"Насправді експерти розповіли програмі, що український винищувач (насправді, очевидно, йдеться про штурмовик Су-25, щодо якого лунали звинувачення) навряд чи міг збити МН-17, тому що такі літаки не можуть літати на такій висоті", - йдеться в повідомленні компанії. 

В BBC визнали, що подали у фільмі також інші припущення щодо причин катастрофи авіалайнера, що перед тим викликало критику спостерігачів. Натомість британці наголошують, що фільм приділяє велику увагу офіційній версії щодо причин катастрофи.

"Фільм збалансовано подає різні точки зору, висвітлюючи різні теорії, вибудувані довкола трагедії МН-17, включно з свідченнями за і проти причетності до катастрофи Росії, України та ЦРУ. Фільм так само вивчає в деталях висновки офіційного розслідування цього інциденту Нідерландами, які надають переконливі свідчення, що літак упав через потужний удар ракети земля-повітря", - йдеться в заяві.

Схожі дані надійшли до "Європейської правди" від посольства України у Великій Британії. У диппредставництві повідомили, що мають детальніші дані від власних джерел. За їхніми словами, у фільмі відсутні нові звинувачення на адресу України.

"Джерела посольства, ознайомлені зі змістом стрічки, підтвердили, що фільм "Who Shot Down MH17?" є, по суті, компіляцією усього того, що вже озвучувалося у ЗМІ стосовно катастрофи із літаком MH17. Окрема тема, яку роздула жовта преса, є лише однією із версій, про які йдеться у фільмі".

"Програма підсумовує, що довкола розслідування катастрофи з MH17 поширюється багато пропаганди, зокрема російської", - пояснили в посольстві.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше Sunday Express опублікувала анонс вже відзнятого, але ще не оприлюдненого фільму, повідомивши, що у ньому прозвучать "нові шокуючі звинувачення", включаючи "нові докази того, що авіалайнер міг збити український винищувач". "Ще одна теорія – що йдеться про організовану ЦРУ псевдотерористичну операцію, для якої було закладено дві бомби на борту авіалайнера", - йшлося в публікації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.