Польща введе тимчасовий прикордонний контроль з ЄС з 4 липня по 2 серпня

Вівторок, 26 квітня 2016, 10:23

Польща тимчасово відновить прикордонний контроль із сусідніми країнами ЄС з 4 липня по 2 серпня. Таку пропозицію подало МВС Польщі на затвердження уряду у зв'язку із проведенням саміту НАТО у Варшаві та Всесвітніх днів молоді.

Про це повідомляє TVP.info.

Контроль буде здійснюватися на внутрішніх кордонах з Німеччиною, Словаччиною, Чехією та Литвою, а також у портах і аеропортах.

В пояснювальній записці проекту рішення відзначається, що прикордонний контроль необхідний, щоб "запобігти в’їзду в Польщу осіб, які можуть порушити громадський порядок або іншим способом представляти загрозу для безпеки".

Контрольні заходи будуть проводитися у визначені дні та години, у деяких місцях на трасах, які перетинають кордон. Тимчасовий прикордонний контроль будуть здійснювати мобільні патрулі прикордонників, які використовують спеціальні транспортні засоби, так звані "шенгенбаси" (schengenbusy).

Ці транспортні засоби обладнані портативними пристроями з доступом до баз даних для перевірки автентичності документів, приладами для ідентифікації наркотиків, а також пристроями для радіаційного контролю.

Мандрівники, які мають право на вільне пересування країнами ЄС, повинні мати при собі документи, що засвідчують особу і громадянство. Громадяни третіх країн зобов'язані мати документи, що дають право на перетин кордону (паспорт) і підтверджують право на перебування в Польщі, тобто, наприклад, візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.