Молдова та США проведуть спільні військові навчання

Четвер, 28 квітня 2016, 17:44

Молдавські та американські військовослужбовці візьмуть участь у спільних військових навчаннях Dragon Pioneer–2016.

Про це повідомляє Newsmaker.

Навчання пройдуть у Молдові з 3 по 20 травня на території батальйону саперів Codru в Негрештах, а також в Центрі підготовки першої мотопіхотної бригади в Бєльцях.

В ході навчань відпрацьовуватимуться спільні дії саперів. Крім того, військовослужбовці двох країн отримають досвід будівництва фортифікаційних укріплень, проходження перешкод, в тому числі, водних, надання медичної допомоги та евакуації поранених. Ще одна заявлена мета спільних навчань — "підвищення рівня сумісності двох армій".

У навчаннях візьмуть участь 198 військових другого кавалерійського полку США і 165 молдавських військових з батальйону саперів, 22-го миротворчого батальйону, а також з першої, другої і третьої бригад Національної армії.

До навчань будуть задіяні 58 одиниць техніки з США, включаючи 18 автомобілів HMMW (військові всюдиходи США), 29 транспортних та медичних автомобілів. Національна армія Молдови буде використовувати 40 одиниць техніки.

Американська військова техніка заїде в Молдову 2 травня через прикордонний пункт пропуску в Скулянах. Потім колона пройде по трасі М14 в напрямку Фалешт і Негрешт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: