Поляку, що працює роспропагандистом, заборонили в'їзд до України

П'ятниця, 29 квітня 2016, 11:30

Служба безпеки України заборонила на 5 років в'їзд в Україну поляку Томашу Мацейчуку, який відомий своєю активною участю в поширенні російської пропаганди в Європі.

Про це сам Мацейчук написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні вранці приїхав на польсько-український кордон в Дорохуську. Прикордонник взяв мій паспорт, перевірив у комп'ютері … Мене запросили в офіс і сказали, що мені заборонено в'їзд в Україну на 5 років. Заборона від СБУ", – написав Мацейчук.

 

Нагадаємо, Томаш Мацейчук відомий, зокрема, тим, що брав активну участь в агіткампанії проти ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС на референдумі в Нідерландах, який відбувся 6 квітня цього року.

Українська спільнота в Нідерландах назвала Мацейчука "штатним провокатором російського посольства".

Цей чоловік під час кампанії їздив з однієї панельної дискусії на іншу, називався журналістом (при цьому відмовлявся зазначити ЗМІ) і звинувачував Україну в пригніченні російськомовних та незгодних.

Також навесні Мацейчук намагався штучно сфабрикувати "підтримку нацизму Україною", долучивши фото бійців зі свастикою до виставки, що проходила в Європарламенті в рамках "українського тижня".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.