Могеріні: спалах насильства у Сирії загрожує мирним переговорам

П'ятниця, 29 квітня 2016, 20:49

Новий спалах насильства у Сирії в наслідок дій сирійського режиму підривають зусилля щодо встановлення перемир’я і ставлять під загрозу мирні переговори.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з зовнішньої і без пекової політики Федеріки Могеріні, текст якого наводить Твіттер Європейської служби зовнішніх дій.

"Повернення до бойових дій не принесе нічого, крім втрати більшої кількості життів і відкладення переговорів, які є єдиним шляхом досягнення миру для народу Сирії" - заявляє Могеріні.

За її словами, зупинка насильства є необхідною передумовою для переговорів і для забезпечення повноцінного і безперешкодного доступу гуманітарної допомоги у всі райони Сирії.

"Необхідний тиск на сторони конфлікту для поваги до режиму припинення бойових дій, поновлення переговорів у дусі доброї волі і продовження роботи спецпосланця ООН зі сприяння укладанню угоди між сирійськими сторонами" – йдеться у заяві.

Як повідомлялося, принаймні 202 цивільні особи загинули в боях у північному сирійському місті Алеппо за останній тиждень.

Міжнародна гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" повідомила, що число жертв авіаударів по шпиталю і прилеглих будівлях в сирійському Алеппо зросла до 50 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: