У Косово розпилили сльозогінний газ на інавгурації нового президента

Фото
П'ятниця, 8 квітня 2016, 15:06

Перед початком церемонії інавгурації нового президента Косово Хашима Тачі невідомі кинули на площу каністри з сльозогінним газом.

Про це повідомляє видання Alo.

Інцидент стався близько 11.00. Відповідальність за нього взяв рух "Самовизначення".

Незважаючи на це, церемонія розпочалася вчасно.

Інавгурація проходила на центральній площі Пріштіни за умови посилених заходів безпеки – в центрі міста, зокрема, були зачинені магазини і кав’ярні, а на заході не було звичайних громадян.

На церемонії були присутні президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович, прем’єр Албанії Еді Рама, голова Представництва ЄС у Косово Самуель Жбогар і дипломати.

 

Про постраждалих не повідомляється. Поліція затримала 12 осіб через інцидент.

Під час церемонії попередній президент Косово Атіфете Ях’яга урочисто передав Хашиму Тачі конституцію.

Напередодні Хашим Тачі склав присягу в парламенті Косово. Опозиція тоді теж намагалася зірвати церемонію, а протестувальники намагалися поцілити камінням у вікна парламенту.

Під час інавгураційної промови він заявив, що хотів би діалогу з Сербією і владнати кризу всередині країни.

Опозиція заявляє, що не хоче бачити Тачі на посту президента – зокрема, його обрання в парламенті також супроводжувалося протестами з сльозогінним газом. За словами опозиції, сльозогінний газ на церемонії інавгурації був радше символічним кроком, який показує, що протистояння буде завжди.

Косовська опозиція з літа минулого року протестує проти угоди з Сербією, укладеної за посередництва ЄС, щодо надання більшої кількості повноважень сербським громадам у регіонах, де вони складають більшість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: