Могеріні відповіла на лист євродепутатів щодо санкцій проти причетних до "справи Савченко"

П'ятниця, 8 квітня 2016, 15:50

Високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні відповіла на лист євродепутатів щодо запровадження санкцій проти причетних до незаконного увʼязненння Надії Савченко громадян РФ.

Про це у своєму Twitter написав один з авторів відповідного звернення доповідач з українського питання в ЄП Яцек Саріуш-Вольський.

У своїй відповіді Могеріні підкреслила, що уважно стежить за "справою Савченко" і неодноразово піднімала питання звільнення української льотчиці на зустрічах з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та іншими посадовцями РФ.

Вона додала, що рішення про додаткові санкції проти осіб, які причетні до незаконного увʼязнення Надії Савченко має бути ухвалене Радою ЄС згідно з процедурою.

Також Могеріні запевнила, що буде і надалі уважно стежити за ситуаціє навколо "справи Савченко" і наполягати на її негайному звільненні та поверненні до України.

Нагадаємо, у березні ключові депутати Європарламенту, відомі підтримкою України, виступили з вимогою негайного звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: