Томбінський щодо безвізового для України: затримок немає

П'ятниця, 20 травня 2016, 13:46

Запровадження безвізового режиму між Європейським Союзом і Україною, рішення про яке повинен прийняти Європарламент, йде за планом, а інформації про затримки немає.

Про це повідомив голова представництва ЄС Ян Томбінський, передає УНІАН.

"Немає жодної інформації, на підставі якої я міг би сказати, що там є якась затримка", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів про те, чи реалізується процес упровадження безвізового режиму у відповідності з планом.

Також Томбінський наголосив, що Україна виконала всі умови, необхідні для імплементації безвізового режиму.

Раніше в інтерв’ю "Європейській правді" посол України при ЄС Микола Точицький підтвердив, що в ЄС обговорюють можливість перенесення безвізового режиму для України у зв’язку ініціативою Єврокомісії створити процедуру, яка дозволить переглядати рішення про безвізовий вже після того, як воно ухвалене.

"Є країни ЄС, які вважають, що спочатку потрібно внести ці зміни, а вже потім надавати безвізовий Україні", - сказав Микола Точицький.

Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що розмови про можливе перенесення введення безвізового режиму для України або введення додаткових умов є нісенітницею, оскільки це повністю суперечить принципам ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.