Глави МВС ЄС схвалили механізм швидкої зупинки безвізового режиму

П'ятниця, 20 травня 2016, 16:29

Міністри внутрішніх справ країни ЄС у п'ятницю узгодили свою позицію щодо так званого механізму екстреного призупинення безвізового режиму з третіми країнами.

Про це повідомляє AFP.

Механізм використовуватиметься у випадку, якщо країни, громадяни яких отримали право безвізового в'їзду до Євросоюзу, порушать "ключові умови".

"Я радий, що ми сьогодні домовилися про механізм, що полегшує боротьбу зі зловживанням", - сказав державний секретар Нідерландів з юстиції Клаас Дійкгоф.

Таким чином, нова процедура буде поширюватися також на Україну - після того, як ЄС завершить надання нашій державі безвізового режиму.

Законодавча пропозиція ЄК має бути опублікована, а після того має бути схвалена Європейським парламентом та Радою ЄС (орган, в якому представлені уряди всіх країн-членів Євросоюзу).

Як відомо, раніше віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю "Європейській правді" заявила, що в ЄС є дискусія щодо процедури тимчасового призупинення безвізового режиму для будь-якої окремо взятої держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.