Іракські сили ведуть бої з ІДІЛ біля Фаллуджі, обстрілюють центр міста

Понеділок, 23 травня 2016, 20:17

Іракські урядові війська у понеділок вели бойові дії проти "Ісламської держави" недалеко від Фаллуджі і обстріляли центральні райони міста, яке вони мають намір звільнити від джихадистів.

Про це повідомляє Reuters.

Перші прямі зіткнення відбулися в районі Аль-Хаякіль на південних підступах до Фаллуджі. Іракські війська також підійшли до північного передмістя Гарма, щоб зачистити бойовиків, перш ніж почати наступ.

Вночі іракська армія наносила авіаудари і мінометні залпи по районах всередині міста, де, як вважають, розташовані об’єкти ІДІЛ.

Іракські сили оточували Фаллуджу, починаючи з минулого року, але зосередили більшість бойових операцій на територіях, утримуваних джихадистами далі на захід і північ.

За даними розвідки, в даний час у місті налічується від 500 до 700 бойовиків ІДІЛ. У місті знаходяться близько 100 тисяч мирних жителів.

Фаллуджа – місто, що знаходиться в 50 км на захід від Багдада стало першим містом, яке потрапило під контроль джихадистів у січні 2014 року, за півроку до того, як "Ісламська держава" проголосила створення халіфату, який нині займає значну частину Іраку та Сирії.

Слід зазначити, що дві наступальні операції збройних сил США проти бойовиків Аль-Каїди у Фаллуджі в 2004 році тривали близько місяця кожна і призвели до зруйнування значної частини міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.