Естонія, Латвія і Литва хочуть створити "шенген" для союзних військ

Понеділок, 23 травня 2016, 20:38

Міністри оборони країн Балтії на зустрічі в Естонії висловилися за створення безвізового простору для союзних військ і спрощення процедури доставки озброєння до Прибалтики.

Про це сказав міністр оборони Естонії Ханнес Хансо, повідомляє сайт Міністерства оборони Естонії.

"Образно кажучи, танки союзників повинні прибувати до Естонії без віз, а не чекати декілька днів на кордоні, поки оформляються документи", - сказав Хансо.

Глави військових відомств обговорили підготовку до липневого саміту НАТО у Варшаві, ситуацію з безпекою в регіоні Балтійського моря, підтримку Грузії і України, а також оборонне співробітництво Латвії, Литви та Естонії.

"Ми підтримуємо політику відкритих дверей НАТО. У нинішній ситуації в області безпеки, надзвичайно важливо для співпраці продовжквати консультації з Грузією і Україною", - зазначив Хансо.

Естонський міністр підкреслив, що агресивні і непередбачувані дії Росії продовжують залишатися небезпечними і реагування на них є стратегічним завданням для всіх союзників по НАТО.

"Нашою єдиною метою на саміті НАТО є посилення сил оборони і стримування, що означає збільшення присутності союзників у повітрі, не землі і на морі", - сказав Хансо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.