Автор вірша про Ердогана розкритикував Меркель

Вівторок, 3 травня 2016, 16:59

Німецький сатирик Ян Бемерманн, який висміяв турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана, різко розкритикував канцлера Німеччини Ангелу Меркель.

З відповідною криикою він виступив в інтерв'ю Zeit.

"Канцлер не повинна проявляти невпевненість, коли мова йде про свободу вираження поглядів", - зауважив він.

"Замість цього вона зробила з мене філе і подала до чаю невротичному деспоту", - наголосив сатирик.

В інтерв'ю  Бемерманн розповів про своє життя протягом останніх тижнів в ізоляції та про своє за допомогою до глави відомства федерального канцлера та федерального міністра з особливих доручень Пітера Альтмайера.

Нагадаємо, Бемерманн в ефірі німецького молодіжного телеканалу ZDF Neo прочитав вірш, який у жорсткій формі висміював Ердогана. Після цього відео було видалено з сайту телеканалу через буцімто "невідповідність вимогам до сатиричних програм". Сам Бемерманн заявив, що навмисно записав такий вірш, аби продемонструвати межі сатири.

Утім, за фактом зачитування вірша в телеефірі Анкара офіційно звернулася до уряду ФРН із проханням покарати Бемерманна за статтею Кримінального кодексу Німеччини, яка передбачає покарання за образи на адресу глав інших держав. Для провадження за цією статтею необхідна згода німецького уряду. 15 квітня уряд у Берліні цю згоду дав. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: