Штайнмаєр заявив, що "європейський проект" у скрутному становищі

Субота, 7 травня 2016, 15:18

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що об'єднана Європа зараз перебуває у небезпеці через низку викликів та посилення правих радикалів.

Про це він заявив у інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung, пише Deutsche Welle.

За  словами Штайнмаєра через фінансову кризу, а потім і кризу біженців ЄС опинився у скрутному становищі, хоча всім "довго видавалося, що європейський проект - поза загрозою".

"Ми інтенсивно працюємо над тим, щоби опанувати проблеми та знайти справді надійні загальноєвропейські рішення", - зауважив Штайнмаєр. На тлі цього він бачить загрозу "забуття уроків історії", яке демонструють праві популісти. "Майбутнє Європи лежить точно не у поверненні до ХІХ сторіччя з його націоналізмом, а також небезпечним та дестабілізуючим суперництвом між державами", - додав він.

Коментуючи міграційну кризу, Штайнмаєр зазначив, що угода з Туреччиною не є її рішенням, вона лише дала ЄС час на пошук довгострокового рішення.

Міністр закордонних справ Німеччини також наголосив на тому, що послаблень щодо вимог реформ в Туреччині, теж не буде. Він нагадав, що Брюссель також не може закривати очі на інші шляхи міграції, зокрема з Лівії.

Очільник німецької дипломатії вкотре заявив, що сирійську кризу можна вирішити лише політичним шляхом.

"Москва знає, що сирійський Башар Асад не протримається довго при владі лише за допомогою військової сили", - відзначив він.

Раніше повідомлялося, що президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив про "переломний момент" у європейській кризі біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.