Чоловік дипломата-контрабандиста, пійманий з цигарками, здійснив десятки рейсів

П'ятниця, 10 червня 2016, 19:20

Сергій Ліщишин, який використав для контрабанди цигарок лист від посольства України в Словаччині, підписаний його дружиною-дипломатом, здійснив через кордон десятки рейсів, імовірно, з контрабандою.

Зокрема, LB.ua з посиланням на джерело в дипломатичних колах повідомляє, що йдеться про два десятки рейсів із напевно контрабандною метою.

"Він здійснив 20 рейсів", - повідомив співрозмовник видання.

Як відзначив дипломат, на якого посилається LB.ua, на кожен рейс у водія був лист про нібито дипломатичну пошту в автомобілі, підписаний його дружиною, першим секретарем посольства України у Словаччині Оксаною Ліщишин.

Водночас, інформація "Європейської правди" свідчить про значно більшу кількість "ходок" - більше півсотні перетинів кордону.

При цьому притягнути Ліщишина до кримінальної відповідальності неможливо - 4 роки тому контрабанда була декриміналізована. 

Як відомо, 23 травня громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив ім’я того, хто намагався провезти контрабанду – ним виявився Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин.

Пізніше стало відомо, що МЗС здійснює службове розслідування щодо працівниці посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин, чоловіка якої затримали з контрабандою.

Детальніше про гучний скандал читайте в статті на ЄвроПравді "Від поцілунків Януковича до "кришування" контрабанди: історія одного посла України".

Післ оприлюднення детальних даних про діяльність Гаваші, президент звільнив скандального посла України в Словаччині.

Оксану Ліщишин було відкликано до Києва, проводиться службова перевірка щодо її діяльності. Однак LB.ua повідомляє, що МЗС бракує оригіналів листів для притягнення її до відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: