Посол Франції: Україна увійшла до п’ятірки найвищих пріоритетів для Парижа

Вівторок, 14 червня 2016, 11:06

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон стверджує, що, всупереч поширеній думці, події в Україні та підтримка Києва входять до числа найвищих пріоритетів для офіційного Парижа.

Про це вона заявила у виступі під час презентації дослідження Інституту світової політики про відносини України та Франції.

"В дослідженні йдеться, що українське питання входить до топ-10 французьких пріоритетів. Але я не погоджуюся, оскільки насправді Україна нині – одне з п’яти ключових питань для Франції", - заявила вона.

Посол також наголосила, що підтримка Францією України має тривалу історію, і висловила жаль, що це не часто згадують в Україні.

"Роль Франції дещо забута, зокрема, якщо ми говоримо про Угоду про асоціацію", - нагадала, зокрема, вона. Як відомо, саме на паризькому саміті Україна-ЄС в 2008 році, за пропозицією французького головування, угода з ЄС здобула назву "Угода про асоціацію".

"Також я не впевнена, що українське суспільство знає, що Франція стала другою країною за обсягом внеску на спорудження Арки (нового "саркофагу"), а спорудженням займається французька компанія. Тобто йдеться не лише про події останніх років", - додала посол.

Детальне дослідження стосунків України та Франції від Інституту світової політики буде опубліковане на "Європейській правді" в середу після полудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: