Вибори в Італії: Рим вперше може очолити жінка - кандидат від євроскептиків

Неділя, 19 червня 2016, 11:16

В Італії сьогодні проходить другий тур місцевих виборів. У 126 містах обирають мерів - основна увага до Рима та Мілана, де правляча партія може втратити владу.

Про це повідомляє ВВС.

У Римі з великою ймовірністю переможе кандидат від євроскептичного руху "П'ять Зірок" Вірджінія Раджі. Вона може стати першою жінкою, яка обійме цю посаду.

Конкурентом Вірджинії Раджі є Роберто Джакетті із правлячої лівоцентристської Демократичної партії. 37-річна юристка Раджі виграла перший тур, набравши 35% голосів проти 24% у Джакетті.

Оглядачі відзначають, що перемога Раджі буде серйозним ударом по прем'єр-міністру Італії Маттео Ренці. Його партія може також може програти у фінансовій столиці Італії, в Мілані, також непрості виборчі баталії очікуються в Турині та Болоньї.

Перемога в Римі може дати руху "П'ять Зірок" платформу для парламентських виборів в 2018 році.

Варто зауважити, що рух "П'ять Зірок" був заснований популярним коміком Беппе Грілло і підприємцем Джанроберто Касаледжо в 2009 році.

Для риторики руху характерний популізм і євроскептицизм. Лідери руху виступають за вихід Італії з єврозони і проти програм економії. Крім того, рух "П'ять Зірок" виступає за скасування санкцій проти РФ.

У лютому 2013 року "П'ять Зірок" став головною сенсацією парламентських виборів в Італії, зайнявши третє місце з більш ніж 25% підтримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: