Генсек РЄ "не помітив" проблем в Криму та на Донбасі, українська делегація обурена

Понеділок, 20 червня 2016, 17:21

Українська делегація в ПАРЄ обурена відсутністю в щорічній доповіді Генсека РАди Європи  про права людини згадки про порушення прав людини в анексованому Криму і окупованому Донбасі.

Українські депутати вже готують листа з обуренням цією позицією, повідомила на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко.

"Сергій Соболєв задав спільне від нашої украінської делегації питання Генсеку РЄ Т. Янгланду: як так трапилося, що в щорічній доповіді Генсека про права людини на 104 сторінках немає жодного слова про порушення фундаментальних прав людини в анексованому Криму і окупованому Донбасі, жодноі згадки про тортури і арешти кримських татар , заручників, порушення права на життя, свободу слова, безпеку", - зауважила вона.

За її словами, Ягланд відповів, що в цю доповідь включається інформація , що отримана від спеціальних моніторингових місій Ради Європи.

"А так як до Криму і Донбасу ніякі місії минулого року не допускалися, то і ніяка інформація в доповідь не увійшла! Це просто жахіття!" - обурилася депутат.

Як зауважила вона, Генсек РЄ "відповідав дуже невпевнено".

"Виходить, що якщо РФ закрила від світу окуповані території- то відтепер РЄ мовчатиме про знущання над українцями і кримськими татарами? Просто ганьба. Наша делегація готує листа з обуренням цією позицією", - зауважила Геращенко.

Нагадаємо, раніше найвищий колегіальний політичний орган Ради Європи – Комітет міністрів  - ухвалив офіційне рішення з позицією РЄ щодо ситуації в Україні, де зосередив увагу на погіршенні ситуації в Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: