У Польщі хочуть провести ексгумацію всіх жертв Смоленської катастрофи

Середа, 22 червня 2016, 11:27

Прокуратура Польщі хоче ексгумувати останки всіх жертв катастрофи під Смоленськом, в тому числі президента Леха Качинського та його дружини.

Про це йшлося на зустрічі заступника генпрокурора Марека Пасьонека з членами родин загиблих, повідомляє видання Na Temat.

Зустріч булла закритою для ЗМІ. За даними її учасників, Пасьонек обіцяв динамічне розслідування катастрофи. Говорилося також про ексгумацію останків.

Повідомляється, що присутній на зустрічі глава правлячої партії "право і справедливість" та брат загиблого президента Ярослав Качинський не був протии ексгумації.

Прокуратура обгрунтовує необхідність ексгумації ретельнішим дослідженням останків з метою визначити причини загибелі, оскільки попередні дослідження містили помилки. Крім того, частину загиблих поховали під неправильними прізвищами.

В той же час наразі не всі родичі жертв згодні на ексгумацію, оскільки, за їх словами, це порушує їх гідність.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.