Російська Дума попередила НАТО про загрозу нової "холодної війни"

Середа, 22 червня 2016, 19:22

Держдума Російської Федерації ухвалила заяву до Парламентських асамблей НАТО і ОБСЄ, а також національних парламентів балканських держав у якій попереджає про можливість початку нової холодної війни.

Про це повідомляє ТАСС.

У заяві перш за все наголошується на необхідності "активізувати діалог у зв'язку з небезпекою розміщення американських систем протиракетної оборони на територіях країн Східної Європи і політикою розширення НАТО в Східній і Південно-Східній Європі".

Депутати парламенту РФ прямо вказують, що тенденція розширення НАТО на східно-європейському терені – це "небезпечна лінія, по суті спрямована не на оборону, а на розв'язання нової "холодної війни".

У цьому зв'язку Дума пропонує "спільно оцінити можливі наслідки цих кроків і сформувати пропозиції, спрямовані на створення сприятливих умов для розрядки міжнародної напруженості".

"У ситуації, коли керівництво НАТО намагається виправдати сенс свого існування нагнітанням конфронтації з РФ, депутати Державної думи вважають за необхідне об'єднати зусилля з зарубіжними колегами для подолання небезпечних тенденцій, здатних призвести до військово-політичного протистояння", - наголошується в заяві.

Держдума висловила глибоку стурбованість "у зв'язку з розміщенням в Європі, зокрема, на територіях Польщі та Румунії, американських систем ПРО, які, будучи системами подвійного призначення, що можуть бути застосовані в наступальних цілях проти РФ при нанесенні миттєвого глобального удару". "

Крім того, депутати Держдуми РФ "серйозно стурбовані політикою втягування в НАТО Чорногорії, що вносить розкол в чорногорське суспільство і створює високу ступінь соціально-політичної напруженості в цій країні".

Як відомо, раніше президент Росії Путін заявив, що РФ має зміцнювати оборону через "агресивні дії" НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.