Туреччина закликала РФ припинити бомбити мирних жителів у Сирії

Четвер, 23 червня 2016, 10:17

Туреччина висловила заклопотаність з приводу можливого застосування російськими військовими касетних і фосфорних бомб проти цивільних осіб у Сирії і закликала Москву припинити такі напади.

Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини, повідомляє Hurriyet daily news.

"Атаки режиму і Російської Федерації проти цивільних осіб в Сирії і список злочинів, вчинених під час цих атак росте з кожним днем. Кадри застосування Росією касетних бомб на російському телебаченні і той факт, що російський літак були знятий при використанні білої фосфорної бомби в північній частині Алеппо в останні два дні є обурливими і викликають серйозну заклопотаність", - йдеться у заяві.

В МЗС Туреччини заявили, що використання всіх видів зброї і боєприпасів постійним членом Ради Безпеки ООН, таким як Росія, проти сирійського народу і цивільних осіб, ніколи не може бути виправданих у контексті людяності.

"Наша надія полягає в тому, що Росія негайно припинить свої атаки проти сирійського народу і зробить внесок  в реалізацію справжнього політичного переходу в Сирії на основі волі народу", - сказано в заяві.

Раніше повідомлялося, що Росія порушує міжнародні конвенції, скидаючи запалювальні бомби з білим фосфором на житлові квартали сирійського міста Алеппо під час підготовки до його штурму для витіснення повстанців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: