Премʼєр Чехії: після Brexit Європа має швидко змінитися

П'ятниця, 24 червня 2016, 09:53

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка вважає, що після того, як Brexit став реальністю, ЄС повинен швидко змінитися.

Про це він заявив, коментуючи результати референдуму щодо членства Британії в ЄС, повідомляє Reuters.

Соботка зазначив, що результати британський голосування не означає кінець Євросоюзу, і Європа має домовитися про "швидкий і раціональний" вихід Британії з ЄС.

"Європейський Союз повинен швидко змінитися. Не тому, що Британія пішла, а тому, що Європейський союз має більше підтримувати своїх громадян. Європа повинна бути готова діяти, бути гнучкою, менш бюрократичною і більш чутливою до своєї різноманітності", – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що результати підрахунку 100% бюлетенів на історичному референдумі щодо членства Британії в ЄС засвідчили перемогу прихильників так званого Brexit.

Коментуючи результати голосування, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, зокрема, заявив про те,  "новини з Великої Британії мають дійсно отверезюючий характер. Схоже, це сумний день для Європи і Британії".

В той же час, в Нідерландах лідер ультрапривих Гірт Вілдерс вже закликав до проведення подібного референдуму в його країні.

Відзначимо, що прем'єр Шотландії вже заявила, що шотландці прагнуть залишитися в складі ЄС, попри результати британського референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: