Польща змінить плани з забезпечення саміту НАТО через витік інформації

П'ятниця, 24 червня 2016, 18:48

Головна комендатура польської поліції в незахищеному електронному повідомленні відправила на десятки адрес детальні плани щодо забезпечення безпеки на саміті НАТО у липні.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Тепер усі плани будуть змінені, оскільки немає гарантії, що вони не потрапили в чужі руки.

Одна з інституцій, до якої прийшло повідомлення, столична ратуша підтвердила, що отримали плани з детального забезпечення безпеки на міжнародному заході у звичайному незахищеному листі.

"Ми зробили висновки з того, що сталося, були прийняті заходи персонального характеру. Документи будуть змінені, щоб забезпечити безпеку", - заявив глава міністерства внутрішньої безпеки Маріуш Блащак, якого цитує TVN 24.

За словами міністра, глава генштабу поліції, відповідальний за цю подію, подав у відставку.

Слід зазначити, що сам Блащак вважає справжньою загрозою "надмірну довіру з боку поліції до чиновників столиці, адміністрації Ганни Гронкевич-Вальц (яка належить до опозиційної "Громадянської платформи").

"Здається, що заступниця голови "Платформи" і її адміністрація готові на все, навіть поставити під загрозу безпеку Польщі і поляком, аби досягти політичних цілей. У цій статті говориться, звідки ця інформація походить" - заявив міністр.

У повідомленні, яке було розіслано поліцією, були подані дати і години піротехнічного контролю в місцях перебування  і виступів найважливіших гостей саміту; розміщення сил поліції, армії, жандармів, спец призначенців; маршрути ВІП-кортежів і номери мобільних осіб, що керують операціями з забезпечення безпеки.

Як відомо, саміт НАТО пройде у Варшаві 8-9 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.