Франція та Німеччина офіційно закликали до глибшої інтеграції ЄС після Brexit

Вівторок, 28 червня 2016, 13:36

Міністри закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та Франції Жан-Марк Еро закликають до посилення інтеграції Європейського Союзу.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів, опублікованій на сайті міністерства закордонних справ Німеччини.

У заяві, яка стала відвовіддю на рішення Британії вийти з ЄС, наголошуєтсьбя на тому, що Європа має стати "сильнішою у мінливому світі".

"Ми будемо домагатися подальшого прогресу в напрямі створення політичного союзу в Європі, і ми запрошуємо інші європейські країни приєднатися до нас у цьому починанні", – йдеться у документі.

Міністри визнають, є "різні рівні інтеграційних амбіцій" країн-членів ЄС і наголошують на необхідності посилення  інтеграції у сфері безпекової політики, політики надання притулку в Європі.

Також Штайнмаєр та Еро наголосили на тому, що майбутнє Європи вимагає посилення економічної і фінансової конвергенції в зоні євро, і закликають продовжувати ці процеси, аж до створення спільного європейського бюджету.

На економічному фронті, міністри зазначають, що політика "коригування" повинна замінити політику жорсткої економії.

Вони наголошують на тому, що у цьому контексті країни ЄС "повинні перетворити Європейський механізм стабільності (ESM) в повноцінний Європейський валютний фонд, який контролюється Європейським парламентом".

"Ми повинні спільно діяти у напрямку подальшого поглиблення валютного союзу з прогресом у спільному оподаткуванні, зокрема, транснаціональних компаній, а також розвитку спільних соціальних стандартів всередині ЄС", – резюмують міністри.

У документі "Сильна Європа у непевному світі" міністри висловилися за спільну "європейську безпеку" й усунення загроз "всередині і зовні".

"Тому Німеччина та Франція будуть підтримувати інтеграцію зовнішньої і безпекової політики ЄС, яка б задовольняла всі країни", - пишуть міністри.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Французький президент Франсуа Олланд заявив, Франція і Німеччина повинні взяти на себе ініціативу та тягар лідерства в ЄС після того, як британські виборці вирішили, що їхня країна повинна вийти з ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: