Ердоган після теракту в Стамбулі нагадав Заходу про загрозу тероризму

Середа, 29 червня 2016, 08:49

Президент Туреччини виступив з офіційною заявою з приводу нічного тертакту в аеропорту Стамбула ім.Ататюрка.

У заяві, яку цитує CNNTurk, президент Туреччини засуджує теракт та нагадує Заходу про загрози, які йдуть від терористів для всіх без винятку країн світу.

"Рішуче засуджую терористичний напад, який стався цієї ночі і забрав життя багатьох громадян, висловлюю співчуття родинам загиблих", – йдеться у заяві Ердогана.

"Ці напади сталися в священний місяць Рамадан. Це ще раз продемонструвало всьому світові, що терористи не розрізняють своїх жертв ані за релігійною, ані за будь-якою іншою ознакою", – додав президент Туреччини.

За словами Ердогана, світу, особливо західним країнам, їх урядам, парламентам, ЗМІ та неурядовими організаціям треба мати жорсткішу та послідовнішу позицію щодо тероризму.

"Сьогоднішні вибухи в Стамбулі показали підступний характер тероризму. Теракт може статися в будь-якому місті світу, це може статися в будь-якому аеропорту", – продовжив Ердоган.

Тому президент Туреччини закликав всі держави світу обʼєднатися у спільній боротьбі з терором і висловив сподівання, що останній теракт стане "поворотними моментом у боротьбі зі світовим тероризмом".

Нагадаємо, в ніч на середу головний міжнародний аеропорт Стамбула, аеропорт ім. Ататюрка, став об'єктом атаки терористів-смертників.

Відразу після теракту прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що смертники належали до терористичної організації "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.