МЗС рекомендує утриматися від поїздок до Стамбула та низки регіонів Туреччини

Середа, 29 червня 2016, 17:43

МЗС рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до міста Стамбул, зокрема, з туристичною та діловою метою, через терористичні акти в аеропорту "Ататюрк".

Про це повідомляє прес-служба дипломатичного відомства.

"У разі здійснення транзитної подорожі через аеропорти м. Стамбул, радимо перевіряти інформацію щодо наявності польотів до цих аеропортів або альтернативних маршрутів у авіаперевізника", - йдеться у повідомленні..

Крім того, у зв’язку зі збереженням підвищеного рівня терористичних загроз на території Туреччини, МЗС рекомендує громадянам України, які планують поїздки до цієї країни або вже перебувають на її території, дотримуватися наступних порад.

Громадянам необхідно виявляти підвищену пильність і обережність, уникати відвідання місць масового скупчення людей, зокрема об’єктів туристичної інфраструктури (в т.ч. культових споруд, історичних пам’яток, популярних серед іноземних туристів пішохідних вулиць та майданів в місцях відпочинку), місць проведення мітингів та демонстрацій тощо.

За відсутності нагальної необхідності, доцільно максимально обмежити час перебування у транспортних терміналах (аеропорти, морські порти, залізничні та автобусні вокзали тощо) та вузлових зупинках громадського транспорту, відвідання адміністративних будівель, торговельно-розважальних комплексів.

Слід постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні та місці перебування, неухильно виконувати всі вказівки та рекомендації місцевих правоохоронних органів і влади в цілому, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу.

Рекомендується регулярно інформувати рідних та близьких про свої переміщення у країні, не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які перебувають під охороною і наглядом сил безпеки.

У разі різкого загострення обстановки необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання, правоохоронців та представників структур і організацій, що здійснюють реагування на надзвичайну ситуацію.

Документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку потреби термінового залишення місця проживання, громадянам рекомендується зберігати в місцях, доступних до негайного доступу.

У найближчій та середньостроковій перспективі через проведення силовими відомствами ТР попереджувально-профілактичних заходів із протидії тероризму та екстремізму необхідно обмежити відвідування південних та південно-східних районів (провінції Хатай, Кіліс, Газіантеп, Шанлиурфа, Діярбакир, Ван, Мардін, Сіїрт, Ширнак, Хаккярі та Тунджелі) та уникати будь-яких поїздок у межах, щонайменше, 10 км, від кордонів з Сирією та Іраком.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію, загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Туреччині (за номером телефону +90 533 307 72 32, на ел.адресуemb_tr@mfa.gov.ua), Генерального консульства України в Стамбулі (за номером телефону +90 530 612 55 77, на ел.адресу gc_tr@mfa.gov.ua), або до МЗС України (на цілодобову "гарячу лінію" +38 044 238 16 57, на ел.адресу cons_or@mfa.gov.ua).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: