Прямих ризиків для надання безвізового режиму з ЄС немає - МЗС

П'ятниця, 3 червня 2016, 11:06

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не вбачає прямих ризиків для запровадження безвізового режиму між Україною і ЄС.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, глава українського МЗС не повʼязує перспективу введення безвізового режиму між Україною і Євросоюзом з міграційними ризиками.

"Прямих ризиків я не бачу (щодо надання безвізового режиму з ЄС для України)", - сказав Клімкін, відповідаючи на питання депутатів.

Клімкін нагадав, що зараз ЄС має затвердити спеціальний механізм реагування на міграційні ризики, які можуть виникати у зв'язку з введенням безвізового режиму.

"Такий механізм затверджений Європейською радою. І для того, щоб просуватися далі, такий механізм зараз розглядається і має бути затверджений Європейським парламентом", - наголосив міністр.

Окрім того, міністр наголосив, Україна працює з Європарламентом, щоб доповідь щодо українського питання була представлена якомога швидше і була максимально позитивною.

Раніше повідомлялося, що посли ЄС у Брюсселі обговорили надання безвізового режиму для Грузії, однак не ухвалили жодного рішення через побоювання нових хвиль міграції. Така ж участь може очікувати й Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: