Курс фунта стерлінга знизився на тлі збільшення прихильників Brexit

Понеділок, 6 червня 2016, 13:28

Курс британської валюти фунт стерлінга знизився на тлі появи результатів двох незалежних опитувань, що продемонстрували зібльшення кількості прихильників виходу Британії з ЄС.

Про це повідомляє ВВС.

"Фунт досяг тритижневого мінімуму проти долара, опустившись на 1,5 цента, до позначик в $1,4358 за фунт. В той же час, проти євро фунт знизився майже на 0,4%, до позначки 1,2710 євро за фунт", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, що опитування компанії YouGov показало, що 45% британців готові підтримали вихід Великобританії з ЄС, а 41% хочуть залишитися. Окреме опитування проведене компанією Opinium для Observer також показало перевагу прихильників Brexit (43% до 40%).

"Це стає (очікування виходу Британії з ЄС) дуже тривожним для фінансових ринків, і ми очікуємо ще більшого зниження курсу фунта, якщо опитування продовжать свідчити про реальність виходу Британії з ЄС", – так прокоментував результати опитувань Хусейн Сайєд, головний ринковий стратег онлайн-брокера FXTM.

У звіті про інфляцію в травні, банк Англії заявив, що невизначеність з приводу референдуму ЄС вже позначається на фунті.

Раніше повідомляося, що кількість прихильників Brexit перевищила кількість тих, хто виступає за збереження Великої Британії в складі Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: