У Берліні акція лівих радикалів переросла в сутички з поліцією

Фото
Неділя, 10 липня 2016, 10:48

Демонстрація лівих радикалів в східному берлінському районі Фрідріхсхайн, що відбулася в суботу, 9 липня, привела до масової бійки.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Приводом для акції стало розселення будинку за адресою Rigaer Straße 94, в якому жили ліві радикали і який використовувався ними для реалізації своїх проектів.

За повідомленнями прес-служби поліції, серед співробітників правоохоронних органів є поранені, деякі учасники демонстрації затримані. При цьому точна кількість потерпілих і затриманих поки не повідомляється.

 

Протестувальники тримали в руках транспаранти з закликами захистити будинок і виступити "солідарно проти державного терору". Незабаром після початку демонстрації на ній, за словами представника поліції, "почав панувати по-справжньому агресивний настрій". З натовпу стали кидати в поліцейських пляшки і камені. Також протестувальники використовували петарди та інші піротехнічні вироби. В результаті їх дій були розбиті вітрини прилеглих магазинів, а поліцейські машини пошкоджені.

Всього на демонстрації зібралося близько 1800 (за іншими даними - понад 2000 осіб). Близько 650 поліцейських з різних федеральних земель були спрямовані на забезпечення порядку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: