У Британії на тлі Brexit зросло число злочинів на грунті ненависті

Вівторок, 12 липня 2016, 10:14

Поліція Британії зафіксувала зростання злочинів на грунті ненависті після референдуму щодо членства Британії у ЄС.

Про це повідомляє The Guardian.

Так, за тиждень до референдуму і за тиждень після голосування кількість таких злочинів зросла на 42%.

За два тижні з 16 червня було зареєстровано 3076 інцидентів, що на 915 більше ніж за той же період минулого року. При цьому реальні значення можуть бути набагато більшими: за статистикою, лише один з чотирьох інцидентів подібного характеру повідомляється поліції.

"Я вважаю, що дебати навколо референдуму привели до збільшення повідомлень про злочини на грунті ненависті. Цілком очевидно, в останні пару тижнів значно більше людей стикаються з цими злочинами, ніж це було раніше" – сказав Марк Гамільтон, глава Національної ради начальників поліції.

За його словами, існує прямий зв’язок між голосуванням і збільшенням таких злочинів.

"Деякі люди сприйняли це як право вести себе расистським або іншим дискримінаційним чином. Ми не можемо не бачити зв'язку між референдумом і збільшенням числа злочинів на грунті ненависті", заявив він.

При цьому в основному йдеться про переслідування і погрози расистського характеру, спрямовані проти "помітних меншин", а також громадян Східної Європи. Втім в останні кілька днів ситуація стабілізується і рівень злочинності повертається до традиційних значень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: