НАЗК 15 серпня запустить електронне декларування, що є ключовою вимогою безвізу

Понеділок, 25 липня 2016, 18:09

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) з 15 серпня запустить систему електронного декларування для високо посадовців, що є ключовою умовою надання Україні безвізового режиму.

Про це повідомили"Європейській правді"  в прес-службі НАЗК.

Зокрема, 15 серпня електронне декларування буде запущено для майже 50 тисяч високопосадовців по всій Україні.

Вже 26 липня НАЗК презентує  форму нової електронної декларації для посадовців, яка 22 липня була офіційно зареєстрована Міністерством юстиції. Буде представлено тестову версію web-сайту, де можна вже зараз потренуватися заповнювати декларації: http://try.declaration.org.ua.

Крім того, НАЗК проведе всеукраїнську інформаційно-освітню кампанію: "Онлайн проти корупції", в рамках якої відвідає всі регіони України, аби розповісти держслужбовцям, суддям та прокурорам, яким чином заповнюється е-декларація.

Як повідомляла "Європейська правда", дієздатність НАЗК була ключовою вимогою ЄС в рамках "безвізового діалогу". Очікувалося, що Україна завершить її виконання ще навесні, однак цю дату кількаразово відкладали. Джерела ЄвроПравди свідчать, що через це низка країн-членів ЄС висловлюють сумнів в тому, що Україна справді виконала вимоги для скасування віз.

Запуск електронного декларування та аналізу декларацій посадовців є ключовою частиною вимог щодо НАЗК. 

Окрім того, Україна має доукомплектувати керівний склад НАЗК (обрати п’ятого члена агенції) та завершити конкурси з відбору співробітників відомства.

Для прогресу з ухваленням рішення про безвізовий режим Україна має до кінця літа відзвітувати також про виконання цих критеріїв. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.