Суд не відновив на посаді мера Таллінна, підозрюваного у корупції

Четвер, 28 липня 2016, 16:38

В Естонії Харьюський повітовий суд залишив у силі рішення про відсторонення підозрюваного в отриманні хабарів Едгара Савісаара від посади мера Таллінна.

Про це повідомляє Postimees.

Перевірка обґрунтованості відсторонення Савісаара від посади відбулася на прохання його захисника, присяжного адвоката Олівера Няеса, за словами якого відсутній будь-який ризик, що Савісаар в рамках попереднього слідства матиме вплив на свідків, а тому відсутні і підстави не допускати його до посади мера.

За його словами, всі свідки з числа співробітників міського управління Таллінна дали свідчення Департаменту поліції безпеки, ці свідчення підтримують звинувачення на адресу Савісаара і не мають істотної ролі в кримінальній справі.

"З урахуванням цієї обставини, відсутній реальний ризик, що Едгар Савісаар може вплинути на свідків і змусити їх дати свідчення іншого змісту. Тим самим відсутні і підстави для подальшого відсторонення Едгара Савісаара від посади", - сказав адвокат.

Суд постановив, що відсторонення Савісаара від посади обґрунтоване.

Торік мер Талліна Едгар Савісаар, звинувачений у хабарництві, був відсторонений від посади на час слідства.

Згідно з пред'явленим Савісаару звинуваченням, в 2014-2015 роках він неодноразово брав хабарі у вигляді майна та пільг — як на свою користь, так і на користь третьої особи — загалом на суму в кілька сотень тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: