Сербія збирається вступити в ЄС без референдуму – премʼєр

Неділя, 3 липня 2016, 16:52

Прем'єр-міністр Сербії Александар Вучич розповів, що в Сербії не збираються проводити референдуму щодо вступу країни в ЄС, на який офіційний Белград розраховує у 2020-му році.

Про це він заявив  німецькій газеті Bild am Sonntag, повідомляє Reuters.

На запитання німецьких журналістів про те, що президент РФ Володимир Путін використовує свій вплив в Сербії, щоб домагатися референдуму з ЄС, Вучич сказав: "я нічого не знаю про Путіна, але я знаю, що деякі сербські партії відкрито закликають до цього."

"Моя відповідь однозначна: референдуму (про вступ в ЄС) не буде, скільки б не було ініціатив щодо проведення такого плебісциту", – наголосив він.

Сербський премʼєр наголосив, що напередодні недавніх парламентських виборів в Сербії, він чітко заявив про те, що його головною метою є вступ в ЄС.

"Ми перемогли з абсолютною більшістю. Ми зробимо все від нас залежне для досягнення цієї мети зараз. Якщо ми залишимо цей шлях, Сербія залишиться у програші", – додав Вучич.

Він пояснив, що в Сербії останнім часом було багато "дурнуватих і небезпечних ідей" і що можлива криза в Сербії загрожує стабільності всього регіону.

 "Старі конфлікти можуть бути знову відкриті", – попереджає сербський премʼєр.

Нагадаємо, наприкінці квітня цього року у Сербії відбулися позачергові вибори до парламенту.

На них Прогресивна консервативна партія прозахідного Вучича отримала більше половини голосів виборців.

Партія Вучича наразі має 131 місце в парламенті, який складається з 250 депутатів

Як відомо, сербські ультранаціоналісти, що за результатами останніх парламентських виборів мають третій результат, виступають проти євроінтеграції Сербії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.