Європарламент схвалив створення єдиної прикордонної і берегової охорони ЄС

Середа, 6 липня 2016, 15:53

Депутати Європейського парламенту підтримали запропонований Єврокомісією проект створення в ЄС єдиної європейської прикордонної і берегової охорони.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Створення нової служби проходить в рамках заходів щодо зміцнення управління та безпеки зовнішніми кордонами ЄС на тлі наростаючих хвиль міграції.

15 грудня минулого року Єврокомісія представила законодавчі пропозиції щодо створення Європейської прикордонної і берегової охорони, яка буде заснована на базі діючого прикордонного агентства Frontex.

"Це пропозиція допоможе більш ефективно керувати міграцією, підвищить внутрішню безпеку Європейського Союзу і захистить принципи вільного пересування людей. Створення Європейської прикордонної і берегової охорони проводиться для забезпечення сильного і спільного управління зовнішніми кордонами", - йдеться у повідомленні.

Нова структура буде підтримувати, відстежувати і в разі необхідності зміцнювати національні прикордонні служби, зосередившись насамперед на ранньому виявленні та усуненні недоліків в управлінні зовнішніми кордонами.

"Країни-члени ЄС збережуть суверенітет над своїми національними прикордонними службами і залишаться ключовими суб'єктами при контролі власних кордонів, а Європейська служба прикордонної і берегової охорони буде працювати як рятувальна сітка: у виняткових випадках, коли та чи інша країна не зможе самостійно впоратися з  певною ситуацією, до справи візьметься європейська служба, задіявши резерв ресурсів, наданих усіма країнами-членами", - пояснили у Єврокомісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: