Порошенко: Україна очікує від НАТО підтвердження політики відкритих дверей

Четвер, 7 липня 2016, 15:26

Президент України Петро Порошенко очікує, що на саміті НАТО у Варшаві буде підтверджено перспективу членства України в Альянсі.   

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з державним секретарем США Джоном Керрі, повідомляє УНІАН.

"Ми очікуємо підтримку Альянсу, ми очікуємо, що ті позиції (будуть підтверджені), які були задекларовані під час Бухарестського саміту, ключовий з яких є те, що двері НАТО відкриті для будь-якої європейської країни", – заявив Порошенко. 

В свою чергу Джон Керрі підтвердив, що офіційний Вашингтон готовий вітати нових членів до НАТО, коли вони будуть готові, а Україні належить ще багато зробити для проведення відповідних реформ.

"Хочу сказати, що США дотримується своєї політики "відкритих" дверей. Ми готові вітати нових членів НАТО, коли вони будуть готові", - відзначив Джон Керрі коментуючи питання перспективи членства України в НАТО.

Керрі окрім того, зазначив, що за словами Порошенка, Україна ще не ухвалила рішення, чи хоче подавати заявку на членство в НАТО.

Раніше повідомлялося, президент України Петро Порошенко заявив, що під час саміту НАТО у Варшаві відбудеться зустріч у форматі "велика пʼятірка плюс Україна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: