Крок до примирення: Порошенко поклав квіти до пам’ятника жертвам Волинської трагедії

оновлено, фото
П'ятниця, 8 липня 2016, 18:48

В п’ятницю ввечері, після офіційних зустрічей в рамках саміту НАТО, президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять  жертв Волинської трагедії, що загинули від рук українців.

Фото з події поширила сторінка української громади Євромайдан-Варшава.

Цей пам’ятний знак є достатньо  новим – він зведений у Варшаві у 2013 році. Однак після того жоден з українських високопосадовців, що був з візитом у Варшаві, не відвідував Волинський сквер, де розташований пам’ятник.

На фото видно, що Порошенко поклав квіти, ставши на коліно перед пам'ятником.

 

Раніше про намір глави держави відвідати пам'ятник "Європейській правді" повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"Президент покладе квіти до пам’ятника, який офіційно має назву пам’ятник жертвам Волинської різанини",  - повідомив він. Українські посадовці натомість використовують назву "пам'ятник жертвам волинської трагедії"

 

Як відомо, в четвер у стосунках Києва та Варшави з’явився додатковий привід для напруженості через те, що міська рада Києва перейменувала Московський проспект на проспект Степана Бандери. В Польщі сприйняли цю дію як недружню.

Детальніше про останнє загострення українсько-польських відносин читайте у колонці на ЄвроПравді: Напередодні катастрофи: чи витримають українсько-польські відносини нову кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.