Уряд Британії офіційно відхилив петицію про повторний референдум щодо ЄС

Субота, 9 липня 2016, 14:34

Уряд Великої Британії офіційно відповів на петицію з вимогою змінити законодавство про референдум, що має уможливити проведення повторного референдуму щодо членства Британії у ЄС.

Про це йдеться на сторінці петиції, яку підписало понад 4 млн осіб.

"Референдум щодо членства в ЄС був погоджений з Королевою грудні 2015 року, мав підтримку з боку парламенту. Закон не встановлює поріг для результату або мінімальний поріг явки (необхідний для встановлення результату)", – йдеться у відповіді уряду.

Відзначимо, у тексті петиції її ініціатори пропонують запровадити правило, за яким, якщо явка на референдумі про вихід Британії з ЄС, становить менше 75%, і за той чи інший результат проголосували менше 60%, то має бути призначений повторний референдум.

"Ми, що нижче підписалися, закликаємо уряд її Величності запровадити правило, яке передбачає, якщо за те, щоб залишитися або за те, щоб вийти проголосують менше 60%  при явці менше 75% має бути призначений ще один референдум", – йдеться у тексті петиції.

"Прем'єр-міністр чітко заявив що … рішення (ухвалене на референдумі) треба поважати. Тепер ми повинні підготуватися до процесу виходу з ЄС і уряд прагне забезпечити найкращі результати для британського народу в переговорах з ЄС", – наголошується у документі.

Раніше повідомлялося, що під петицією за проведення повторного референдуму щодо членства Британії у ЄС підписалися понад 4 млн британців.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.